קציצות בשר בקר

מתכון לקציצות ברוטב אדום ניתן להגיש את הקציצות עם כל תוספת שבא לכם גם בין שתי פרוסות לחם או בתוך פיתה- מביאה לכם פה מתכון לקציצות ברוטב אדום כאופציה אבל תתפרעו עם רעיונות שלכם כגון פסטה, אורז ועוד..- הן טעימות בכל מצב!!

מצרכים:

מצרכים לקציצות:

  • 1 קג בשר בקר טחון
  • בצל בינוני
  • רבע קישוא
  • רבע בטטה
  • ככוס פטרוזיליה
  • 2 ביצים
  • חצי כוס קוסקוס יבש(במקום לחם)
  • חצי כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • מלח, פלפל

מצרכים לרוטב אדום:

  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות / קפסאת עגבניות מרוסקות 250 מ"ל (אפשר את שניהם)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית כורכום (לא חובה)
  • אפונה קפואה (לא חובה)

אופן ההכנה:

הכנת הקציצות:

  • משרים את הקוסקוס עם המים הרותחים השמן ומעט מלח לכרבע שעה.
  • את הירקות להעביר לסלייסר לירקות ולטחון לדק דק או בפומפיה
  • לערבב את כל החומרים
  • ללוש עם הידיים כ-3 דקות
  • וליצור כדורי בשר
  • אני שוקלת 50ג' לקציצה- אוהבת שכולם זהים
  • מסדרים במגש עם ניילון הפרדה (קל לחלץ כשקפוא) בשכבה אחת
  • מעבירים למקרר או למקפיא עד לשימוש.

הכנת הרוטב:

  • בסיר שמים שמן בצל קצוץ וקוביות קטנות של גזר מטגנים עד שקיפות תוך ערבוב מידי פעם
  • מתבלים במלח פלפל שחור מעט כורכום פפריקה ושתי כפות רסק עגבניות/ עגבניות מרוסקות מערבבים כדקה,
  • מוסיפים כוס וחצי מים רותחים מביאים לרתיחה ,כאן הזמן למי שרוצה עוד צבע להוסיף ככוס אפונה קפואה
  • ושוב להביא לרתיחה
  • ולהוסיף את הקציצות
  • הרוטב אמור לכסות את הקציצות לא יותר, הקציצות מפרישות נוזלים.
  • לבשל כשעה על להבה נמוכה, אם יש צורך להוסיף מים.

הערות ושידרוגים

  • הצעה לצמצום מקום, לאחר שקופא מחלצים מהמגש ומעבירים לשקית בכמויות הרצויות
  • ניתן להחליף חצי מכמות הבשר בקר בעוף טחון חזה או פרגיות

בתאבון!

Share:

קציצות בקר ברוטב על תוספת קוסקוס בעבודת יד

Table of Contents

תפריט נגישות

כיף שהגעתם לאתר שלי! אני טובה, בשלנית עם נשמה – ומזמינה אתכם להרגיש ממש כמו בבית. באתר תמצאו מתכונים שמתעדכנים כל הזמן, ואפשרות להזמין אוכל חם, טעים ומנחם ישירות מעמק יזרעאל אליכם