מתכון לקציצות ברוטב אדום ניתן להגיש את הקציצות עם כל תוספת שבא לכם גם בין שתי פרוסות לחם או בתוך פיתה- מביאה לכם פה מתכון לקציצות ברוטב אדום כאופציה אבל תתפרעו עם רעיונות שלכם כגון פסטה, אורז ועוד..- הן טעימות בכל מצב!!
מצרכים:
מצרכים לקציצות:
- 1 קג בשר בקר טחון
- בצל בינוני
- רבע קישוא
- רבע בטטה
- ככוס פטרוזיליה
- 2 ביצים
- חצי כוס קוסקוס יבש(במקום לחם)
- חצי כוס מים רותחים
- 2 כפות שמן
- מלח, פלפל
מצרכים לרוטב אדום:
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות / קפסאת עגבניות מרוסקות 250 מ"ל (אפשר את שניהם)
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- כפית פפריקה
- חצי כפית כורכום (לא חובה)
- אפונה קפואה (לא חובה)
אופן ההכנה:
הכנת הקציצות:
- משרים את הקוסקוס עם המים הרותחים השמן ומעט מלח לכרבע שעה.
- את הירקות להעביר לסלייסר לירקות ולטחון לדק דק או בפומפיה
- לערבב את כל החומרים
- ללוש עם הידיים כ-3 דקות
- וליצור כדורי בשר
- אני שוקלת 50ג' לקציצה- אוהבת שכולם זהים
- מסדרים במגש עם ניילון הפרדה (קל לחלץ כשקפוא) בשכבה אחת
- מעבירים למקרר או למקפיא עד לשימוש.
הכנת הרוטב:
- בסיר שמים שמן בצל קצוץ וקוביות קטנות של גזר מטגנים עד שקיפות תוך ערבוב מידי פעם
- מתבלים במלח פלפל שחור מעט כורכום פפריקה ושתי כפות רסק עגבניות/ עגבניות מרוסקות מערבבים כדקה,
- מוסיפים כוס וחצי מים רותחים מביאים לרתיחה ,כאן הזמן למי שרוצה עוד צבע להוסיף ככוס אפונה קפואה
- ושוב להביא לרתיחה
- ולהוסיף את הקציצות
- הרוטב אמור לכסות את הקציצות לא יותר, הקציצות מפרישות נוזלים.
- לבשל כשעה על להבה נמוכה, אם יש צורך להוסיף מים.
הערות ושידרוגים
- הצעה לצמצום מקום, לאחר שקופא מחלצים מהמגש ומעבירים לשקית בכמויות הרצויות
- ניתן להחליף חצי מכמות הבשר בקר בעוף טחון חזה או פרגיות


