מצרכים:
- כ- 10 פלפלים אדומים
- 3/4 כוס חומץ
- 3/4 כוס מים
- 3 שיני שום פרוס דק
- מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- קולים על אש גלויה או בגריל בתנור עד השחמה אבל לא יותר מידי
- מעבירים לקערה ומכסים בשקית או ניילון נצמד לכחצי שעה(יוצר אדים ומקל על הקילוף)
- קולפים מפרידים מהעוקץ והגרעינים וחותכים לרצועות עבות
- מסדרים בקופסא
- מתבלים בחומץ, מים, שום ומלח
- מערבבים בעדינות
- מעבירים לקירור לפחות שעתיים לפני שאוכלים.
הצעות לשידרוגים
- אפשר לגוון בצבעי הפלפלים
- מוגש כסלט בכל סוגי הארוחות בשרית/חלבית/על האש/או בתוך כריך


