דג בנוסח מרוקאי

מצרכים:

מצרכים:

  • 4 פילה מושט
  • פלפל אדום רצועות
  • 3 פלפלים מיובשים מושרים במים כחצי שעה
  • 1 פלפל ירוק/אדום חריף(לא חובה) פרוס.
  • 8 שיניים שום פרוס

תבלינים:

  • 1/2 כוס שמן נטרלי
  • כף וחצי פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • 1/2 כפית א. גרגרי כוזבה
  • 1/2 כפית. פלפל שחור
  • כף אריסה חריפה
  • כף אריסה מתוקה
  • כף רסק עגבניות
  • מלח בזהירות הדגים מומלחים
  • חצי צרור כוזברה טריה חתוכה

אופן ההכנה:

הכנה מוקדמת:

  1. מפזרים על הדגים מלח וכרבע כוס חומץ או לימון
  2. משאירים כחצי שעה

ההכנת המנה:

  1. בסיר שמים את השמן והפלפלים האדום והחריף ומטגנים כ5 ד'
  2. מוסיפים את השום והפלפלים היבש מערבבים ומטגנים כ2 דקות
  3. מוסיפים את התבלינים ומטגנים כדקה
  4. מוסיפים רבע כוס מים
  5. כף רסק עגבניות וחצי מכוזברה החתוכה
  6. מערבבים היטב
  7. שוטפים את הדגים טובלים כל דג משני הצדדים ברוטב ומסדרים בסיר חופף דג לדג
  8. מפזרים את הכוסברה הנותרת
  9. מכסים מנמיכים להבה למינימום, הדגים מורידים נוזלים ויוצרים את הרוטב
  10. מבשלים כ3/4 שעה
  11. להכין חלה שלמה

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להחליף את סוג הדג לכל דג אחר שאוהבים
  • מידת החריפות כמובן במידה שאוהבים

בתאבון!

Share:

פילה מושט בסגנון מרוקאי

Table of Contents

תפריט נגישות

כיף שהגעתם לאתר שלי! אני טובה, בשלנית עם נשמה – ומזמינה אתכם להרגיש ממש כמו בבית. באתר תמצאו מתכונים שמתעדכנים כל הזמן, ואפשרות להזמין אוכל חם, טעים ומנחם ישירות מעמק יזרעאל אליכם