מצרכים:
מצרכים:
- 4 פילה מושט
- פלפל אדום רצועות
- 3 פלפלים מיובשים מושרים במים כחצי שעה
- 1 פלפל ירוק/אדום חריף(לא חובה) פרוס.
- 8 שיניים שום פרוס
תבלינים:
- 1/2 כוס שמן נטרלי
- כף וחצי פפריקה מתוקה
- כפית כמון
- כפית כורכום
- 1/2 כפית א. גרגרי כוזבה
- 1/2 כפית. פלפל שחור
- כף אריסה חריפה
- כף אריסה מתוקה
- כף רסק עגבניות
- מלח בזהירות הדגים מומלחים
- חצי צרור כוזברה טריה חתוכה
אופן ההכנה:
הכנה מוקדמת:
- מפזרים על הדגים מלח וכרבע כוס חומץ או לימון
- משאירים כחצי שעה
ההכנת המנה:
- בסיר שמים את השמן והפלפלים האדום והחריף ומטגנים כ5 ד'
- מוסיפים את השום והפלפלים היבש מערבבים ומטגנים כ2 דקות
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים כדקה
- מוסיפים רבע כוס מים
- כף רסק עגבניות וחצי מכוזברה החתוכה
- מערבבים היטב
- שוטפים את הדגים טובלים כל דג משני הצדדים ברוטב ומסדרים בסיר חופף דג לדג
- מפזרים את הכוסברה הנותרת
- מכסים מנמיכים להבה למינימום, הדגים מורידים נוזלים ויוצרים את הרוטב
- מבשלים כ3/4 שעה
- להכין חלה שלמה
הערות ושדרוגים:
- אפשר להחליף את סוג הדג לכל דג אחר שאוהבים
- מידת החריפות כמובן במידה שאוהבים


